NL   EN   DL   FR

Een bedrijf met toekomst

Een passie voor natuurlijke producten! Een uniek product leveren!

Met een vakkundig team van 5 gemotiveerde medewerkers is Benefita steeds op zoek naar verbetering van kwaliteit waarbij gestreefd wordt naar maximale benutting van de natuurlijke factoren: licht, warmte en water.

Benefita is gevestigd in Naaldwijk en levert Aechmea Primera’s het hele jaar door. De totale bedrijfsoppervlakte bedraagt 18.000 ㎡.

Productieproces
Voor ons is maatschappelijk verantwoord produceren een absolute voorwaarde in onze productieprocessen. Onder andere door automatisering zorgen wij voor de meest optimale arbeidsomstandigheden. Onze kassen zijn energiezuinig gebouwd en ingericht.

Daarnaast wordt bij Benefita maximaal geïntegreerd geteeld, wat resulteert in een natuurlijke groei en een product van hoogstaande kwaliteit. Door de inzet van biologische middelen zijn de Aechmea’s veel minder vatbaar voor ziektes en schimmels. Dit zorgt er weer voor dat ons bedrijf zeer weinig gebruik maakt van bestrijdingsmiddelen, wat ten goede komt aan het milieu. Na jarenlang experimenteren, bleek het werken met biologische producten, waarin voedingssupplementen, sporenelementen en mineralen verwerkt zijn, het beste te zijn voor de plant én het milieu.

Vergeleken met traditioneel geteelde Bromelia's zijn de producten van Benefita mooier, gezonder, vitaler, ze hebben een grotere bloem, een breder blad en meer glans. De bloei is langer en de houdbaarheid is beter. Uniek is dat de planten rijper worden afgeleverd waardoor bloem en plant beter tot hun recht komen en het de consument meer plezier geeft.

Om er zeker van te zijn dat onze Aechmea goed en stevig vaststaat in het midden van de pot, is er een drukker op de oppotmachine geplaatst die de planten extra vastdrukt in de pot.

Benefita is MPS-A gecerfticeerd.

Benefita